zaterdag 15 augustus 2015

Een wijs man bouwde zijn huis op het zand...

Toen ik klein was leerde ik dat liedje en later leerde ik het aan kinderen op de camping.  Wie kent het ook?

Een kunstmatige rots

Bouwen op zand.
De moraal was dat je niet op zand moest bouwen maar op een rots. Hiernaast staat een foto van het kavel met een bouwput: zand. Dat voelt wel even raar als je ziet dat je huis op zand gebouwd gaat worden.  Ik zie het maar zo: we leggen er eerst een kunstmatige rots van schuimbeton neer, en daarop bouwen we dan een huis.

Er is zand en er is zand

Afgelopen week hebben de mensen van Schimmel een keurig net gat van 3 meter gegraven en gelijk weer dicht gegooid.  De kraanmachinist (Ken) vond het niet zulk leuk werk ("stom dat het weer dicht moet"). Maar voorzien van koffie en gevulde koeken ging het geloof ik toch wel beter. Gert-Jan heeft het allemaal aan lopen trillen in laagjes van soms maar 10 cm dik. Daar ging het ook om. De grond was te slap om op te funderen. De verkoper heeft het opgelost! Met dank aan Nicolaas van Everdingen van Plushuis voor het advies om de kwaliteit van de grond in het koopcontract te laten vastleggen!

In één keer goed: gelijk op de goede hoogte

Het is gelijk op de hoogte gebracht waar de onderkant van de fundering moet komen. Efficient werken: in één keer goed. Dat heeft Ed den Outer van RPR mooi geregeld. Dank! Het gat is wel wat groter dan het huis. maar dat komt omdat je niet drie meter diep recht naar beneden kunt graven en er dan iemand met een trilplaat in rond kunt laten lopen.  Althans, dat kán wel, maar vanwege instortingsgevaar wordt er dan wat ruimer gegraven.

Naar de notaris

Zo als het er nu bij ligt is het volgens alle afspraken en aankomende maandag zal de grond bij de notaris aan ons worden overgedragen. Wat een mijlpaal!

Van start!

Die maandag (17/8) gaan we direct na het bezoek aan de notaris als eerste een brievenbus plaatsen. Als een soort symbolische daad. Gekregen van Nicolaas (alweer zo'n handige tip) zodat je de post zo snel mogelijk op de goede plek kunt laten belanden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten